Om Yoga

                                                       

Hatha Yoga bestaat al  5000 jaar. Het systeem is 2500 jaar geleden door Patanjali beschreven in Sanskriet, een dode taal net als Latijn. Het Sanskriet woord Om komt van AUM, uitgesproken als oo-au-oem. AUM staat voor de beleving van het oneindige/universele/kosmische bewustzijn.

Om Yoga is als handelsnaam in Nederland in gebruik genomen in de zomer van 2006 toen yogadocent Pauline Dams verhuisde van Chicago naar Nederland. Na vijf jaar, van 2001-2006, in respectievelijk CaliforniŽ en Chicago te hebben gewoond en gewerkt als yogadocent, kwam Om Yoga tot stand na drie docentenopleidingen (beginners, gevorderd en kinderyoga) en talloze workshops. Pauline was in the USA ingeschreven bij de Yoga Alliance. 

In Nederland heeft Pauline handelend onder Om Yoga drie jaar lang, van 2006-2009, lessen verzorgd om daarna weer drie jaar, van 2009-2012, te wonen en werken in de noordelijke buitenwijken van Chicago. Hier kwam Pauline in verdere trainingen terecht, o.a. 22 dagen met Ana Forrest (Forrest Yoga), Yin Yoga teacher training met Paul en Suzy Grilley, vele workshops rondom heupen en bekken en verschillende workshops en masterclasses met vooraanstaande yogadocenten uit the USA. 

Pauline keert terug naar Nederland in de zomer van 2012. Het aanbod start met Hatha Yoga en Yin/restorative/gentle yoga. Daarnaast geeft OmYoga specifieke-  en therapeutische yoga, en is gespecialiseerd in bedrijfsyoga. Lessen kunnen worden gegeven in het engels en/of het Nederlands.

Vanaf de zomer 2013 heeft Om Yoga een vaste lokatie: Fort Isabellakazerne Vught: een ruime studio van 130m2 met veel licht, verse lucht,zicht op en contact met de natuur in een bosrijk gebied.

De lessen gaan het hele jaar door behoudens een aangepast les-schema in de schoolvakanties in de regio Noord-Brabant.

Lid worden van de Facebook groep van Om Yoga? Klik dan hier