NOVEMBER 2021

JOOST DE BOER

Weekend Workshop Wervelkolom Klachten:

Nek, Thorax en Lage Rugklachten bij Yoga.

Dit keer in Noord Brabant onder Den Bosch, bij Om Yoga in Vught.Heb je in je les ook mensen met nek, thorax of lage rugklachten? Wil je deze mensen daarmee helpen of iedereen preventief te helpen middels yoga? Dan is dit weekend voor jou!

Hoe zit dat anatomisch?

Wat zie je aan de beweegpatronen &

Hoe ge je er mee om in je yoga les?In dit weekend leer je te kijken naar de anatomie in Yoga op een functionele manier om klachtenbeelden te begrijpen en met duidelijke methoden te benaderen in je les. Healthy Yoga heeft voor jou lessen een heldere benaderingswijze samengesteld uit diverse (para-)medische invalshoeken en diverse methoden samengevoegd tot 1 integraal werkmodel. De methode van Healthy Yoga heet ABAAS. Het begint bij Anatomie, dan Body Analyse en dan Aandachtsgebieden bepalen en dan een specifieke werkwijze in Sequencing. Naast anatomie wordt Pranayama specifiek ingezet bij Asana en hands-on en Hands-off technieken.

Dit is dé scholing waarbij je yoga houdingen specifiek leert te gebruiken (hands-on & hands-off) bij diverse rugklachten. De functionele Anatomie achter de klacht, Body Analyse, Aandachtsgebieden & Sequencing methoden leer je om je deelnemers specifiek te helpen.

Nek & rugklachten zijn de grootste categorieen van lichamelijke klachten. 8 van de 10 mensen heeft meer dan 1 x per jaar nek en-/of rug klachten. Bewegingsarmoede en stress zijn de grote oorzaken. In de westerse therapeutische “Gezondheidszorg” zijn talloze dure multidisciplinaire oefenprogramma’s opgezet. De zorg word steeds duurder en op den duur onbetaalbaar. De gezondheidszorg wordt dus een luxe product. Er zijn steeds meer mensen die opzoek moeten gaan naar iets wat ze zelf eraan kunnen gaan doen. Zoals algemeen bekend biedt Yoga daarvoor de uitkomst voor deze klachten beelden. Doordat jij als yogadocent steeds vaker met mensen in contact zal komen met deze klachten is het handig om jezelf daarin te verdiepen.De gezondheid van de rug is voor iedereen van belang. In deze zittende maatschappij is de rug steeds beperkter & kwetsbaarder aan het worden. Maar hoe kan jij als yogadocent mensen helpen met rugklachten middels yoga?In deze bijscholing leer je hoe je kan omgaan met mensen met acute en chronische rugklachten met een anatomische achterliggende gedachte. Vergroot jou expertise en professionaliteit als yoga docent.

Korte omschrijving evenement:

1) Functionele Anatomie van Voet tot en met de Rug

2) Acute vs chronische klachtenbeelden 3) Body Analyse; Observatie van lichamelijke patronen van mensen met nek, thorax & lage rugklachten.

4) Aandachts gebieden bepalen en Sequencing, Healthy Yoga heeft houding & beweging gerelateerde technieken samengesteld die je direct kan toepassen in je asana-les met zowel een preventief doeleinde als voor mensen met nek & rugklachten! Na het volgen van dit weekend kijk je heel anders naar het functioneren van de rug en zijn beweegketen. Je hebt ervaring opgedaan in hoe je in een groter geheel kunt kijken naar de rug functie en hoe deze positief te beïnvloeden in je yoga les.

Als je deze 3 dagen afrondt, ontvang je het certificaat: ‘Nek-, Thorax- en Rugklachten bij Yoga’. Je krijgt dan een raam-sticker voor in je studio als teken dat je de scholing hebt afgerond.Data: 3, 4 en 5 April 2020 Tijd: van 09:30 tot 17:00 Adres: Olmenlaan 3 5261 XL Vught

Contact gegevens: omyogapds@hotmail.com 06-37334611

Aanmelden: omyogapds@hotmail.com

Meer info: www.omyoga.nl of www.healthyyoga.nl Deze bijscholing wordt gegeven door Joost de Boer en Liana Hamzajeva van Healthy Yoga.Joost: Yoga Docent, Fysio-/Manueel Therapeut werkzaam in de praktijk, Anatomie Docent voor YogadocentenLiana: Yoga Docente, Transformationeel Coach, Anatomie docente voor Yogadocenten. Zij geven jou met passie alle informatie die je moet hebben over de onderwerpen.Van anatomische details tot lichamelijke keten-functie die we kunnen beïnvloeden om mensen met lage rugklachten écht goed te kunnen helpen middels yoga.Ontwikkel je vaardigheden als yogadocent. Als yogadocent ben je steeds vaker het aanspreekpunt voor mensen met uiteenlopende vragen over gezondheid. Dit is een mooie ontwikkeling. Hierdoor komt er wel steeds meer verantwoordelijkheid bij je te liggen om de functionele anatomie te begrijpen zodat yoga veilig en duurzaam kan worden beoefend voor mensen met of zonder klachten. De scholingen van Healthy Yoga vergroot jou expertise en professionaliteit als yoga docent. De scholingen van Healthy Yoga zijn ideaal voor prive klanten en ook geschikt om mensen met lichamelijke klachten in je groepsles specifiek te helpen. Deze inzichten helpen jou en je deelnemers ook preventief te werken met yoga.

Missie en visie van Healthy Yoga:

‘Wij geloven in de kracht van yoga.Het is een ultieme vorm van zelfzorg en voor iedereen toepasbaar.Yoga beoefenen levert algehele gezondheidswinst op voor zowel: mentale, emotionele, fysieke dan wel spirituele doeleinden.Het begrijpen van anatomie geeft tools om yoga veilig en duurzaam te beoefenen.Het doel van Healthy Yoga is om jou alles te leren wat je nodig hebt over anatomie, lichamelijke klachten en aanpassingen in yoga.Heathy Yoga geeft workshops en online scholingen op het gebied van anatomie en zelfzorg.We onderscheiden ons aanbod door het speels, laagdrempelig, toegankelijk en professioneel aan te bieden met verschillende leermethoden. Door het stapsgewijs en simpel aan te bieden is het voor iedereen praktisch toepasbaar.’

Achtergrond & disciplines:

Joost de Boer Is MFt fysio-/manueel therapeut, yoga- en anatomie docent. Joost heeft een enorme passie om mensen te helpen. Door yoga oriënteert hij zich steeds meer op de mens als geheel. Zowel adem als beweegpatroon, overtuigingsmechanisme en zelfs de voetafwikkeling speelt een rol in het functioneren van de mens. Hierdoor is de omgang en behandeling van een klacht heel individueel afgestemd.Joost is er achter gekomen dat veel yogadocenten anatomische kennis missen, maar er wel heel behoeftig en leergierig naar zijn. Hij brengt zijn jaren lange ervaring vanuit de fysio-/manuele therapie naar de yogadocenten.Joost is heel behulpzaam en sociaal. Je herkent zijn professionaliteit en deskundigheid doordat hij ingewikkelde materie versimpelt en speels overbrengt.Hij gebruikt veel tools en digitale middelen bij zijn presentaties. Hierdoor wordt anatomie leuk en toegankelijk.

Liana Hamzajeva is afkomstig uit de juridische wereld en nu volledig toegewijd aan yoga. Vanaf het moment dat ze yoga ontdekte wist ze dat het de passie van haar leven zou worden. Ze besloot om fulltime haar passie te volgen. Inmiddels heeft Liana vele jaren ervaring in het lesgeven. Haar lessen zijn inzichtgevend, speels en liefdevol. Liana is yogadocente & transformationeel coach, heeft veel ervaring in privé lessen en samen met Joost verzorgt ze anatomie lessen bij  yogastudio’s en yogadocenten-opleidingen. Met yoga docenten werken vindt ze enorm inspirerend en leuk om te doen.

Aanmelden omyogapds@hotmail.com

20190720_114201
  • GUASHA MET JADE STICK EN YIN  YOGA
  • GEZICHTSMASSAGE EN YOGA MET JADE ROLLER
fibonacci-sequence_0
%d bloggers liken dit: