26 Juni 2022 14.00-17.00uur Arno Nistal ten Veen en Ilanit Rani :De helende kracht van de adem

De focus
In deze workshop richten we ons op de helende kracht van de adem die plaats vindt op fysiek, mentaal, energetisch en emotioneel niveau. De ademtechniek van deze workshop – Bewust Verbonden Ademen – helpt je om blokkades op elk van die niveau’s te doorzien en los te laten. Hoe meer je de levensenergie – opgewekt door de ademtechniek – kunt laten stromen, hoe dieper de (spirituele) heling zal zijn die je ontvangt. Je Natuurlijke Ademhaling herstelt zich en je ware Zelf (Spirit, Ziel) komt tevoorschijn. Via de Adem komen we eenvoudig in contact met de diepere gevoelens van Liefde, Vrede, Vreugde en Stilte.

Ontspanning, Overgave en Extase
Door middel van een eenvoudige en diepgaande ademhalingstechniek – Rebirthing, ofwel de Bewust Verbonden Ademhaling – ervaar je Totale Ontspanning, Overgave en Extase! Tijdens deze workshop zul je totaal versteld staan van de helende kracht van je adem! Je herstelt het contact met je lichaam en overtollige spanning verdwijnt met elke adem al tintelend steeds verder uit je lichaam. Alles in jou komt weer tot leven, begint te bruisen en te vibreren, tot het punt waarop je je in diep vertrouwen volledig kunt overgeven. Het denken stopt… en Extase ontstaat als vanzelf.

Verlichting
Je bevrijdt je van je Negatieve Mentale Massa (zware gedachtes), van alles wat je niet bent… Dit ervaar je letterlijk en figuurlijk als een Verlichting! Als de onechte lagen verdwijnen dan blijkt je Ware Zelf nooit weg geweest. Dan is er niets meer te doen, alleen maar te Zijn… In Stilte, Vrede en Verbondenheid met ‘Al dat is…’ 

Klankschalen
De prachtige klanken van Ilanit’s klankschalen zorgen voor een verdieping van je ontspanning, overgave, innerlijke vrede en vreugde. Ontmoet de diepte van je Ware Zelf. 

Je adembegeleiders
Arno heeft 30 jaar ervaring op het gebied van persoonlijke groei, ademwerk, meditatie en yoga. Hij heeft daarin verschillende meesters, sjamanen en leraren ontmoet. Uit al die ervaringen heeft hij een prachtige Ademworkshop samengesteld: ‘De helende kracht van de adem.’ Een krachtig transformatie proces!

Ilanit is als jong meisje opgegroeid in verschillende Osho communes. Zij werd omringd door spiritualiteit en meditatie. Ze heeft haar eigen ademproces doorlopen en begeleidt nu samen met Arno ademworkshops. In deze workshop creëert Ilanit prachtige rustgevende sounds met haar klankschalen.
Arno & Ilanit werden verliefd in 2020. Hun levensmissie is het begeleiden van mensen in spirituele groeiprocessen. “Vanuit deze passie zijn we gaan samenwerken en bieden we verschillende workshops aan. “We delen dezelfde passies in het leven en hebben ook nog eens dezelfde Guru: Osho! Wij delen graag onze liefde, ervaring en kwaliteiten met je en zien ernaar uit je te mogen ont-moeten.” 

Website Arno: www.ademenextase.nl
Website Ilanit: www.ilanitdewilde.nl

Aanmelden: omyogapds@hotmail.com

Aanmelden omyogapds@hotmail.com

Yoga-Weekend in Zeeland 22-23-24 Juli 2022, kuuroord de Schouw

Opgeven via myownretreat.com

Schrijf je nu in

Pauline Suidman

Yoga brengt je van onrust naar rust, van spanning tot ontspanning en van verstoorde balans naar gezondheid. En dat is wat het mij ook heeft gegeven en nog steeds geeft.

Ik begon mijn yogapad in 2001 in Californie. We verhuisden naar the USA met 3 kleine kinderen waarvan de jongste ernstig ziek was geweest. Zijn ziek zijn en de jarenlange stress ervan kon ik geleidelijk aan laten gaan met yoga. Toen we in 2003 naar Chicago verhuisden ben ik op advies van mijn teacher uit Californie de teacher training gestart.

Sindsdien ben ik niet meer gestopt met opleidingen (in die jaren waren ze in the USA al een stuk verder dan hier op yogagebied) Ik blijf graag geinspireerd voor mezelf maar ook  voor de yogaleerlingen. Het blijven ontwikkelen van mezelf binnen de yoga geeft mijns insziens ook impulsen en groei voor de yogi’s in de les.

Ik heb alle mogelijke Yin Yoga opleidingen gevolgd (begonnen bij de oprichter Paul Grilley) en daarna nog een stuk of 8 want Yin is voor mij heel belangrijk geworden. En naast Yin doe ik ook nog steeds actieve trainingen en specialisaties, afijn, het zijn er inmiddels zoveel, maar het blijft uiteindelijk yoga!

22-24 juli 2022

Pauline Suidman
Yin Yoga & Triggerpoints

k ben inmiddels weer 10 jaar terug uit The States, de kinderen studeren, ik heb een yogastudio in Vught en geef les aan ouderen in Vianen. Daarnaast volg ik momenteel een opleiding Guasha Therapie. Hier haal ik ook weer allerlei inspiratie uit voor in de yogales, dus laat je verrassen dit weekend.

Van origine kom ik uit de zorg: verpleegkundige (o.a. Intensive care), casemanager, auteur van studieboeken en beleidsmedewerker. Ik heb al vaak gemerkt dat dit een handige achtergrond is voor het geven van Yoga. Een nuchtere aanpak  en humor karakteriseren mijn stijl van lesgeven.

De afgelopen jaren heb ik veel mensen verloren, daardoor nogal wat rouwprocessen beleefd. Wat heeft de yoga en het les geven me bij mezelf gehouden! Ik gun iedereen dat gereedschap: het leven, hoe moeilijk ook soms, wordt hanteerbaar en fijner met yoga, welke vorm dan ook

Programma:  Yin Yoga & Triggerpoints

Grenzen verkennen en verleggen met yoga begint met bewustzijn van je innerlijke comfortabele zone, de zone waarin dezelfde gedachten steeds voorbij komen, de vaste rollenpatronen met de mensen om je heen houvast geven, je voedselpatroon een status quo is en je reactie en anticipatie op de wereld om je heen gebaseerd is op gewoonte. Het aftasten van je grenzen geeft groeimogelijkheden en de mogelijkheid tot verandering van vaste structuren en gewoontes, en stelt je in staat om jezelf te zijn/worden.

?

Dit weekend gaan we ons verdiepen in de Yin Yoga. Naast de veelal bekende rustige Yin yoga oefeningen, gaan we nog dieper de ontspanning in door middel van foamrollers, triggerpoints en Yin met ‘scraping’.

?

Aan de hand van alle verschillende opleidingen die ik heb gedaan, kun je een mix van Yin stijlen verwachten. Ik combineer graag alle invloeden binnen de Yin Yoga , maar ook de kennis die inmiddels beschikbaar is vanuit ‘Fascia (bindweefsel) research’. Bindweefsel zit om alles heen (botten, spieren, organen etc), maar op celniveau ook nog tussen alle andere cellen. Met Yin Yoga stimuleer je dus je hele lichaam.Die stimulans (tractie en compressie) heeft veel effect op je hele zijn: Je energiestroom, flexibiliteit, maar ook kracht neemt toe, evenals de afgifte van bepaalde stoffen, het verandet je chemie; je gaat je fijner en meer ontspannen voelen.

In Amerika heb ik een opleiding Triggerpoints voor yogadocenten gevolgd, wat nog helemaal niet bekend is in Nederland. De informatie en ervaring in een Triggerpoint-yogales kan zomaar je hele “yoga-practice” veranderen, maar ook verbeteren. Het is eenvoudig om te doen, te snappen en uit te voeren. Ik leer je om je eigen triggerpoints te behandelen en daarna voel je wellicht meteen een verschil in de daarop volgende yogahoudingen.

?Extra:   Als extra optie kun je ook meedoen met een open les/ workshop van één van de andere programma’s van dit weekend.

?

https://www.myownretreat.com/pauline-suidman

fibonacci-sequence_0
%d bloggers liken dit: