26 SEPTEMBER YIN XL 10.00-11.30

2 OKTOBER YIN XL 10.00-11.30

3 OKTOBER AFTERNOON TRIGGERPOINTSLES

10 OKTOBER DE HELENDE KRACHT VAN ADEM EN KLANK DOOR ARNO NISTAL TEN VEEN EN ILANIT RANI 14.00-17.00

16 OKTOBER MINI RETREAT: 4 YOGALESSEN VAN EEN UUR INCL LUNCH 10.00-15.00

5-6 en 7 NOVEMBER 2021

Wil je meer dan standaard alignment cues leren? Ben jij die yogadocent die net dat stapje extra verdieping wil? Wil je rugklachten beter begrijpen en je deelnemers nog specifieker helpen? Dan is dit weekend voor jou.

“Van Scoliose, Hernia’s & Arthrose t/m Bodyanalyse & Sequencing in Yoga”

Leer Specifieke Strategische Aanpak van Acute en Chronische Rugklachten of preventie ervan.

Rugklachten zijn veel voorkomende klachten waarom mensen Yoga gaan doen. Maar hoe zit het anatomisch? Wat zie je aan de beweegpatronen en hoe ga je er mee om als iemand rugklachten heeft en toch yoga wil doen?

Deze scholing is voor yogadocenten uit elke stroming.

We behandelen de meest voorkomende rugklachten, “van acute beelden tot diverse chronische klachten beelden onder andere Scoliose, Scheuermann, artrose en hernia’s”.

We bekijken de anatomie functioneel, naar de ontstaansmechanismen van klachten en hoe er praktisch mee om te gaan in je les. We zoomen in op de plaatselijke anatomie en op de gehele lichamelijke keten. Van tips, tools & houdingen werken we naar de specifieke opbouw in je yoga les (sequencing). Een verhelderend & compleet praktisch toepasbare scholing.

Na het volgen van deze bijscholing begrijp je alles van klachten in de specifieke regio’s en je bekijkt de rug & thoraxfunctie in een groter geheel. Hierdoor ben je in staat om zelfs vanuit de onderste extremiteiten te gaan werken om de rugfunctie te verbeteren. Je hebt een helder beeld van diverse rugklachten. Je hebt veel tools, technieken & sequencing geleerd die je direct kan toepassen in je yogales.

De gestructureerde opleidingsmethode ABAAS ligt verweven in de opleidingsdagen:

A: – De functionele Anatomie & pathologie (ziekte leer) van de rug en thorax

BA: – De BodyAnalyse (Leren observeren & begrijpen wat je ziet van houding & beweging)

A: – Aandachtsgebieden bepalen

S: – De essenties van Sequencing. Hier leer je effectieve methodes toe te passen in de opbouw van je les waardoor je mensen goed kan helpen.

Praktisch:

Locatie: OM Yoga, Olmenlaan 3, 5261 XL Vught

5, 6 & 7 November 10:00-17:00

Pauze 13:00-14:00 (ochtend en middag deel ook 15 min pauze)

Vergeet je postadres en e-mail niet toe te sturen voor de benodigde documenten de scholing: info@healthyyoga.nl

Benodigdheden:

Yogamat, pen & papier.

Print de handout en andere opleidingsdocumenten. De Body Analyse lijst graag 4 x uitprinten.

Enige ruimte voor bewegen (voor de liveStream-ers).

Rugklachten is de grootste categorie van lichamelijke klachten. 8 van de 10 mensen heeft meer dan 1 x per jaar nek en-/of rug klachten. Bewegingsarmoede en stress zijn de grote oorzaken. In de westerse therapeutische “Gezondheidszorg” zijn talloze dure multidisciplinaire oefenprogramma’s opgezet. De zorg word steeds duurder en op den duur onbetaalbaar. De gezondheidszorg wordt dus een luxe product. Er zijn steeds meer mensen die opzoek moeten gaan naar iets wat ze zelf eraan kunnen gaan doen. Zoals algemeen en wetenschappelijk bekend biedt Yoga daarvoor de uitkomst voor deze klachten beelden. Doordat jij als yogadocent steeds vaker met mensen in contact zal komen met deze klachten is het handig om jezelf daarin te verdiepen. De gezondheid van de rug is voor iedereen van belang. In deze zittende maatschappij is de rug steeds beperkter & kwetsbaarder aan het worden. Maar hoe kan jij als yogadocent mensen helpen met rugklachten middels yoga? In deze bijscholing leer je hoe je kan omgaan met mensen met acute en chronische rugklachten met een anatomische achterliggende gedachte. Vergroot jou expertise en professionaliteit als yoga docent.

Over Healthyyoga:

Wij staan voor de deskundigheidsbevordering van Yogadocenten.

Het begrijpen van anatomie geeft tools om yoga doelgericht, veilig en duurzaam te beoefenen. Ons doel is om jou alles te leren wat je nodig hebt over anatomie, lichamelijke klachten en aanpassingen in yoga.

Joost heeft zijn 20 jaar lange ervaring als fysio-/manueel therapeut geintegreerd in het scholingsaanbod van Healthy Yoga. Daaruit heeft hij diverse opleidingsmodules ontwikkeld speciaal voor yogadocenten. Naast de scholingen is Joost yogadocent en werkt hij in een praktijk voor fysiotherapie als Manueel therapeut.

Samen met Liana (ervaren yogadocente en transformationeel coach) verzorgen ze lessen voor deelnemers en geven ze (functionele-) anatomie &

Aanmelden: omyogapds@hotmail.com

Euro 349,- betalen via de website van Joost: www.healthyyoga.nl

Aanmelden omyogapds@hotmail.com

12 DECEMBER 2021 10.00-17.00 DAG RETREAT LOVE, LIFE LAUGHTER

Arno Nistal ten Veen en Ilanit Rani

E 75,-

Een wekelijkse les of zelfs een workshop van 2 of 3 uur… Het vliegt meestal voorbij. Door een hele dag samen door te brengen kunnen we dieper gaan. Dat wil zeggen, we kunnen dan meer licht laten schijnen, en meer bewustzijn, heling en transformatie creëren.

Wat gaan we doen?

Sharing

Verbinding

Actieve en Stilte Meditatie

Ademwerk

Klankbad

Lachen en Huilen!

Ook gaan we samen lunchen, iedereen neemt iets gezonds en lekkers mee, om te delen met elkaar.

Thema

Ieder heeft zo zijn of haar eigen thema’s die op dit moment (of al heel lang) spelen in je leven. Dit neem je mee in je sessies.

Bevrijding

LLL is erop gericht je bevroren vastzittende energie te bevrijden. Je Prana/Qi, dwz je levensenergie, te activeren en te laten stromen. Soms zit er wat vast in het denken, soms in het fysieke lichaam en soms is het een emotie die vastzit.

Door te glimlachen naar je afkeuring en onderdrukking gaat de energie weer stromen. Alles mag er zijn, jij mag er helemaal zijn, met al je mooie en positieve kanten en ook met je ‘mindere’ kanten.

Acceptatie en Liefde

Je komt als vanzelf tot totale zelf acceptatie en onvoorwaardelijke totale liefde voor jezelf en de wereld om je heen.

Celebratie

LLL is een ‘celebration’, een vieren van het leven, het vieren van jezelf, je bestaan. Dat wat je eerst veroordeelde, afkeurde, en onderdrukte, heb je getransformeerd naar acceptatie, dankbaarheid en celebratie.

Stilte

Er rest je dan alleen nog het lachen om jezelf, om de kosmische grap van het bestaan… Stilte daalt dan vanzelf op je neer…

https://www.ademenextase.com/dag-retraites
 

fibonacci-sequence_0
%d bloggers liken dit: